BANP

начало

>

Нашите дарители

С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ДАРИТЕЛИТЕ НИ

За няколко месеца БАПН успя да събере малка общност от съмишленици, които пожелаха да разберат повече за мисията ни и щедро се асоциираха с фондацията, дарявайки безвъзмездно средства. Признателни сме на всеки един от вас и благодарим от сърце за отделената сума, посветено време и проявена съпричастност. В краткосрочен план ще бъдат вложени суми за зареждане на уебсайта с информация и ресурси на по-регулярен принцип. Дългосрочно мечтаем да реализираме събитие за медицинската общност, медии и засегнати от нарколепсията. Ако статистиката е, че 1 на 2000 човека страда от някаква форма на нарколепсия, то в България би трябвало да има около 3200 пациенти. Тъй като поставянето на правилна дианоза би могло да отнеме над 8 години, е важно повече невролози, лични лекари и хора като цяло да знаят за съществуването на нарколепсията, симптомите и отражението им в ежедневието и поведението на човека. Облекчаването на симптомите през медикаменти, правилен режим и срещане на разбиране в семейство, работна и учебна среда, както и обществото като цяло са част от начините болните с нарколепсия да водят по-качествен и достоен живот. Фондация Българска асоциация на пациентите с нарколепсия ще продължи да дава повече информация и да се грижи и подкрепя засегнатите от болестта. Пълният списък на дарителите се попълва и обновява тук. Специално бихме искали да изкажем признателност на първите ни такива по-долу:

Бърнард Кери е най-големият ни частен дарител до момента. Сумата е дарена от името на децата на Кери. Синът му Дилън Кери, на 11 години, обича да играе видеоигри и футбол, да плува и да прави обичайните пакости. “Той има огромно сърце и се гордея много с него,” ни пише Кери. Дъщеря му Уилоу Грейс Кери е на 2 години. Тя е “шефът” вкъщи, което съответства на зодията й: овен. “Тя е бебе чудо и всеки ден с нея е благословия!”. 

“Той има огромно сърце и се гордея много с него.”

Благодарим на всички частни дарители до момента: Венета Чолакова, Дарина Ангелова, Кристина Христова Попова, Петьо Йонков Петров, Светлана Вълкова Колева, която е и пациент с нарколепсия и част от малката ни общност, която с готовност споделя опит как се справя с предизвикателствата на болестта.

Ще продължим да движим дейността ни напред и да ви уведомяваме редовно относно инициативите ни.

Ако каузата ви се струва смислена и искате да я подкрепите, може да направите това на банкова сметка: 

Уникредит Булбанк
IBAN: BG75 UNCR 7000 1524 723969
BIC: UNCRBGSF